Hoe het werkt

Maak een account voor je groep 

  • Maak een account door je aan te melden via aanmeldvenster op www.leesmeter.nl.
  • Als je aanmelding is verwerkt, kun je inloggen en je account aanmaken, je profiel invullen en een eigen leesmeter starten.
  • De gelezen bladzijden die je invoert worden op jouw groepsoverzicht getoond.
  • De gelezen bladzijden worden automatisch geteld bij de landelijke leesmeter op de homepagina van www.leesmeter.nl.

Doelen

Mijlpalen en beloningen

Op de leesmeter vind je enkele mijlpalen die je kunt bereiken met je groep. Als je een mijlpaal bereikt krijg je van het Onderwijsmuseum een beloning. Je krijgt vanzelf een berichtje over hoe jullie de beloning bij deze mijlpaal kunnen innen.

Je kunt naast de mijlpalen van het Onderwijsmuseam ook zelf mijlpalen toevoegen. Waarbij je met elkaar een beloning afspreekt. Dit kun je doen door op jouw eigen pagina onder mijlpalen op het vakje te klikken met ‘voeg eigen mijlpaal toe’. Bepaal voor je eigen groep wat een leuke beloning is en voeg deze als mijlpaal toe.

Let op: de mijlpalen van het Onderwijsmuseum op leesmeter.nl zijn in eerste instantie ontwikkeld voor kinderen van 7-12 jaar. Daardoor passen sommige beloningen wellicht niet bij de samenstelling van jouw groep. Maak daarom ook eigen mijlpalen. Bereik je een mijlpaal van het Onderwijsmuseum, met bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Onderwijsmuseum als beloning? Dan kan dat bezoek wel worden aangepast aan de samenstelling van je groep.

Veel leesplezier!